Üyelerimizden Seçmeler

Haberi Gönderen:

8. KKTC ZEYTİN KONULU YARIŞMANIN BİRİNCİSİ ÜYEMİZ RECEP ÖZCAN

8. KKTC ZEYTİN KONULU YARIŞMANIN BİRİNCİSİ ÜYEMİZ RECEP ÖZCAN

Bu yıl sekizincisi düzenlenen "Zeytin Karikatürleri Yarışması"nın kazananları belli oldu.
Açıklanan kesin sonuçlara göre "Birincilik Ödülü"nü üyemiz Recep ÖZCAN kazandı. Bir diğer üyemiz Kürşat ZAMAN ise "Uluslararası Seçici Kurul Özel Ödülü" kazandı.

Kıbrıs'ın Girne şehrinde bu yıl sekizincisi düzenlenen "18. Zeytin Festivali 8. Uluslararası "Zeytin" Karikatürleri Yarışması 2019"un kazananları (kesin sonuçları) açıklandı. "Birincilik Ödülü"nü Türkiye'den Recep ÖZCAN kazanırken, "İkincilik Ödülü" Endonezyalı çizer Edi DHARMA'ya ve "Üçüncülük Ödülü" de İran'dan Narges JAVANMAJIDI'ye verildi.

Geçtiğimiz günlerde, ödüllendirilen 25 adet karikatür 25 Haziran 2019 Salı gününe kadar itiraza sunuldu. Karikatürcülerin, karikatürcü örgütlerin, benzer – taklit – çalıntı karikatürlere karşı oluşturulan uluslararası kurumların dikkatine ve itirazına getirilen itirazlar değerlendirilerek kesin sonuçlar belirlendi.

Buna göre yarışmada 11 çizerin karikatürü ödül almaya değer görüldü. İlk üç derece dışında "Uluslararası Seçici Kurul Özel Ödülleri"ni kazanan çizerler şunlar; Olena TSURANOVA (Ukrayna), Mahmood NAZARI (İran), Zoran JOSIC (Slovenya), Oleksy KUSTOVSKY (Ukrayna), Kürşat ZAMAN (Türkiye) ve Oktay BİNGÖL (Türkiye).

Yarışmada ayrıca "Kişiler ve Kurumlar Özel Ödülleri" de sahiplerini buldu. Belçika'dan Norbert Van YPERZEELE "Karcomics Karikatür Web Sayfası Özel Ödülü"nü, ve Arjantin'den Santiago CORNEJO "Erten KASIMOĞLU Özel Ödülü"nü kazandı.
Ayrtıca 100 adet esere de "Finalist Karikatürler Ödülü" verildi.

Geleneksel posta yoluyla katılım gerçekleşen ve katılım süresi 30 Nisan 2019 tarihinde biten yarışmaya 61 ülkeden 458 katılımcı 1.018 eserle katıldı. Değerlendirme ise 10-14 Haziran 2019 tarihinde yapılmıştı.
KAYNAK:Cartoon Colors 'a teşekkürler

Üyelerimizden Makaleler